Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η Δράση θέλει να ενισχύσει όλους εκείνους τους δημιουργικούς Έλληνες που θέλουν να τα καταφέρουν στη ζωή τους στηριγμένοι στις δυνάμεις τους.

Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνω αυτό το μήνυμα προκειμένου να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να κατέβω στις επικείμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Δράσης στο Νομό Μεσσηνίας.

Όπως όλοι γνωρίζετε η κατάσταση γύρω μας απαιτεί δράση. Δράση σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, το επαγγελματικό, το κοινωνικό, παντού. Πιστεύω στην ικανότητα του κάθε ανθρώπου να βρίσκει το δρόμο του μέσα από δύσκολες συνθήκες φτάνει να μη χάνει το ηθικό του και βεβαίως το ήθος του. Όμως στο πολιτικό επίπεδο η δραστηριότητα του καθενός γίνεται αποτελεσματική μόνο σε μια ευρύτερη οργάνωση. Μια οργάνωση με κοινούς στόχους και οράματα.

Η Δράση, το κόμμα με το Στέφανο Μάνο ως αρχηγό, είναι αυτή η πολιτική πρόταση που με εκφράζει απόλυτα και που σας προτείνω, έστω και τώρα, να την εξετάσετε.

Όμως πέρα από την ανασκόπηση της κατάστασης, τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις για πια αξίζει κανείς να μάχεται αυτή τη στιγμή;

Προτείνουμε 4 άξονες:

• το κράτος σε αυστηρή δίαιτα για να χάσει όλα τα περιττά λίπη, να ξεναγίνει παραγωγικό και να ξαναβρούν οι δημόσιοι λειτουργοί του της θέση που τους αξίζει στην κοινωνία μας.

• απλοποίηση σε βάθος της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό σύστημα και ελάφρυνση του φορολογικού βάρους.

• σκληρή τιμωρία της διαφθοράς και της ανομίας. Εφαρμογή των νόμων σε όλα τα επίπεδα.

• διευκόλυνση της χρηματοδότησης της επιχείρησης, της νέας επιχείρησης, της επιχειρηματικότητας των νέων ανθρώπων. Πολιτισμός, παιδεία, περιβάλλον είναι οι άξονες για τη δραστηριοποίηση των νέων.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τα δάνεια που έλαβε. Τα δάνεια οφείλονται στο μεγάλο, βαρύ και πολυτελές κράτος που κατά γενική ομολογία απλά καταναλώνει. Το παραγωγικό τμήμα της οικονομίας καταφέρνει να φοροδιαφεύγει με αποτέλεσμα, το κράτος να συνεχίζει να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει. Η διαφορά καλύφθηκε μέχρι σήμερα με δάνεια και μεταβιβάσεις κεφαλαίων από την Ε.Ε. Αυτονόητο είναι ότι υπάρχει όριο στο πόσα δάνεια μπορούμε να σηκώσουμε και όριο στο πόσο μπορούμε να στηριζόμαστε σε ευρωπαϊκές μεταβιβάσεις. Φθάσαμε στο όριο, είμαστε σε κρίση.

Το γεγονός ότι βασιστήκαμε σε δάνεια για να χρηματοδοτήσουμε το μη παραγωγικό τμήμα της οικονομίας (το Δημόσιο) εξέθρεψε μια νοοτροπία εξάρτησης. Πολλοί έφθασαν να πιστεύουν ότι δικαιούνται να ζουν καλά χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Ότι δικαιούνται να μην είναι παραγωγικοί και κάποιος άλλος θα πληρώσει.

Για την κατάσταση αυτή, οι πολιτικοί έχουν μεγάλη ευθύνη. Για να κερδίσουν ψήφους μοίραζαν το προνόμιο του άκοπου πλουτισμού σε διάφορες ομάδες φίλων τους. Έτσι μεγάλωσε το κράτος και γίναμε μη ανταγωνιστικοί.

Αγαπητοί φίλοι, η υποστήριξη των υφισταμένων μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων είναι μέρος του προβλήματος, όχι η λύση του. Η υποστήριξη των κομμάτων της αριστεράς οδηγεί μοιραία εκτός Ε.Ε. Σας καλούμε να ταυτιστείτε λοιπόν μαζί μας, να δραστηριοποιηθείτε μαζί μας. Το οφείλει ο καθένας στη συνείδησή του και τη νεότερη γενιά της χώρα μας.

Η Δράση θέλει να ενισχύσει όλους εκείνους τους δημιουργικούς Έλληνες που θέλουν να τα καταφέρουν στη ζωή τους στηριγμένοι στις δυνάμεις τους.

Στο παρακάτω link θα βρείτε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου

Εφημερίδα Ελευθερία 07-03-2012

Για την πορεία μου μέχρι σήμερα, μπορείτε να συμβουλευθείτε τα παρακάτω link.

Csavvides.blogspot.com Η πολιτική μου σκέψη στα θέματα Περιβάλλοντος – Δομημένου Αστικού χώρου

Ελυτρον αρχιτεκτονική+πολεοδομία ε.ε. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία

Facebook.com/elytron Η σελίδα μας στο facebook

www.facebook.com/Charis.Savvides.Artwork Η εικαστική μου δραστηριότητα

Η νέα μας ομάδα εμβάθυνσης στην αστική γεωγραφία της πρωτεύουσας

www.drassi.gr Η Δράση, το κόμμα με αρχηγό τον Στέφανο Μάνο

Τα άρθρα μου σε εφημερίδες και περιοδικά

Χρειαζόμαστε ελπίδα και εμπιστοσύνη.

Χάρης Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: