Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Toxification από τους μηχανικούς της Βούλας

Στη φωτογραφία βλέπετε ακίνητο νεο-αναγερθέν σε κεντρικό δρόμο της Βούλας, αυτού του ωραίου προαστίου της Αθήνας. Όπως καταλαβαίνετε τίποτα από ό,τι φαίνεται στη φωτογραφία δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι βάσει του νόμου. Το ισόγειο της πολυκατοικίας δεν έχει υψομετρική διαφορά από το διαμορφωμένο έδαφος μικρότερη του 1.50 όπως ορίζει ο νόμος. Το υπόγειο είναι παρανόμως τελείως ξεμπαζομένο. Το υπόγειο επίσης δεν έχει βοηθητικές αλλά κύριες χρήσεις. Η αριστερή άκρη του οικοπέδου δεν πρόκειται περί ακαλύπτου ή επέκτασης του υπογείου για χώρο στάθμευσης αλλά για δημιουργία καταστήματος Η δεξιά εσοχή που δεν φαίνεται στη φωτογραφία οδηγεί μέσω υπόγειας ράμπας σε υπόγειο χώρο στάθμευσης που ως εκ θαύματος έχει μετατραπεί στο γραφείο του μηχανικού που έφτιαξε την πολυκατοικία!!!! Ο ίδιος μηχανικός είναι τόσο ενθουσιασμένος με το τερατούργημά του που έχει βάλει παντού ταμπέλες και διαφημίζει την πραμάτεια του. Και όλα αυτά σε ένα προάστιο όπου για να ρευματοδοτήσεις μια νέα οικοδομή πρέπει να έρθει ο δήμος (η δημοτική πολεοδομία) να κάνει αυτοψία και να σου δώσει τη συγκατάθεσή της. Στην προκειμένη περίπτωση, ο συντελεστής δόμησης δεν έχει αυξηθεί κατά 20% λόγω ημιυπαιθρίων αλλά τείνει στο 100% και μάλιστα σε εμπορική χρήση όπου οι αξίες είναι τεράστιες!!!

Και να η φωτογραφία με το γραφείο του υπερήφανου μηχανικού κάτω από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Σημειωτέων ότι ο νόμος επιτρέπει επέκταση του α΄ υπογείου μόνο για χρήση στάθμευσης και εφόσον το υπόλοιπο υπόγειο χρησιμοποιείται για στάθμευση τουλάχιστον κατά 50% . Εδώ δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά !!!!!!
Αυτό που δυστυχώς συμβαίνει στ' αλήθεια είναι πως τέτοια παραδείγματα συμβαίνουν διαρκώς γύρω μας. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα μηχανικό που να μην του έχουν τύχει αντίστοιχοι πελάτες και να έχει ενδώσει περισσότερο ή λιγότερο στις απαιτήσεις τους. Το τραγικότερο όμως όλων είναι ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή και σε λίγα χρόνια θα καταντήσουμε όλοι εμείς να αξιολογούμαστε για την ποιότητα της δουλειάς μας μόνο από τη δυνότητά μας στην παρανομία και τον πολλαπλασιασμό της εκμετάλλευσης της γης. Κρίμα ειλικρινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: